ErindringsKasser

Hos ældrecentrenes beboere bringer det smilene frem at dele erindringer og minder fra gamle dage. Men for nogen, især demente, beboere på ældrecentrene kan det være svært at huske. Og her kan erindringskasserne hjælpe.

Erindringskasser er et redskab til at vække minder og til at starte samtaler. Kasserne er fyldt med billeder, genstande og dufte. Ting, som har det formål at vække erindringer, man troede for længst var glemt.

Det aktivt at arbejde med at stimulere folks minder kaldes for reminiscens arbejde, og er en velafprøvet metode inden for plejeområdet.

Det giver de ældre mulighed for at fortælle deres nye ’naboer’ og personalet, hvem de er eller hvem de var engang, hvilket er med til at opretholde og styrke deres egen identitet og selvforståelse.

Fra Glostrup Lokalhistorisk Arkiv mener vi, at alle skal have mulighed for at fortælle deres historie. Og vi er glade for, at vi med erindringskasserne kan hjælpe med at sætte en historisk ramme for disse fortællinger.

Vi håber, at brugen af erindringskasserne vil berige beboere og personale på ældrecentrene i Glostrup Kommune med både minder og smil.

God fornøjelse!

Erindringskasserne er udarbejdet af Glostrup Lokalhistoriske Arkiv med støtte fra Center for Kultur & Borgerkontakt og Center for Sundhed & Velfærd i Glostrup Kommune.

erindringskasser_pakket

ErindringsKasser før aflevering.

Sådan bruges kasserne – Klik her

Indhold i ErindringsKasserne – Klik her

Kontaktpersoner – Klik her

Folder (pdf) – Klik her
Plakat (pdf) – Klilk her

Husker du? – En undersøgelse af reminiscensmetoden (eksternt link)

Print Friendly